Welkom bij Dimbali
Koperen Muntjes voor Nianing

Tijdens een rondreis in Senegal ontmoetten Dirk en Greet in 2009 Pape, de zoon van een bouwondernemer. Pape heeft in Nianing verschillende projecten die de lokale bevolking ten goede komen. Maar ook een grote droom. Als basketbalcoach wil hij een basketbal academie met internaat oprichten met moderne trainingsfaciliteiten voor talentvolle jongeren uit de wijde omgeving. "We waren meteen gewonnen voor het project en terug thuis zijn we gestart met het inzamelen van Koperen Muntjes voor Nianing. Onze spaarpotjes voor de muntjes staan al jaren in Leuvense cafés en winkels. Jaarlijks organiseren we een petanquetornooi en één keer per maand verkopen we soep."

Wij ondersteunen NBC Academy
omdat het meer is dan een sportcentrum

NBC Academy is

  • een plek waar jongeren de problemen van thuis vergeten
  • een thuishaven waar ze extra begeleiding krijgen op hun weg naar volwassenheid
  • een plek waar er plezier gemaakt wordt
  • een plek waar ze bijles krijgen: wiskunde, engels, …
  • een plek die energie geeft

NBC Academy en Dimbali zijn één grote familie

  • we planten samen bomen aan
  • we hebben samen zonnepanelen geplaatst
  • we geven hoop en leren wat solidariteit is

Leuven Bears steunt Nianing Basketbal Club Academy

Heb je nog een paar basketschoenen of sportkledij waar je bent uitgegroeid? Wij komen het graag ophalen in Groot Leuven (pc 3000 tot 3018).
Senegalezen verdienen gemiddeld 120€ per maand. Een paar schoenen, zelfs tweedehands, is een zware investering voor de meeste ouders. Daarom zamelen we schoenen en kledij in en versturen het materiaal met August Shipping. De jongeren die goed werken op school en geregeld naar de training komen, krijgen een paar schoenen. Ook de jongens op ons internaat voorzien we van schoenen.

Regel een ophaling

#BasketballForGood

Senegal heeft voor de eerste keer de Africa Cup gewonnen. De Leeuwen van de Teranga vloerden Egypte na een strafschoppenreeks in de finale. Sadio Mané trapte de beslissende penalty tegen de touwen.

Maar ook in Nianing valt fantastisch sportnieuws te rapen. Een tijdje terug kregen we super nieuws van de Fiba Foundation: Dimbali en Nianing Basket Club Academy behoren nu tot de grote Fiba familie en kregen als eerste ondersteuning 200 basketballen.

Nieuwsbericht FIBA Foundation